Senast uppdaterad 010627
Fakta om galningen "Arne"
och hans eventuella koppling till "Alex P"

There is not a truth existing which I fear...
or would wish unknown to the whole world.
Thomas Jefferson

En galning med tvångsföreställningar har fått för sig att jag är en person som kallar sig "Alex P" och som lägger ut falska hemsidor för den nazistiska organisationen Nationalsocialistisk Front (NSF). Om det mot förmodan är någon som på fullaste allvar inbillar sig att jag är "Alex P" ber jag dem att besöka NSFs egen informationssida om Alex P och även maila dem och fråga. Eftersom inte ens NSF vet vem "Alex P" är verkar det minst sagt underligt att "Arne" påstår sig veta det.

Nedan följer steg för steg vad som händer i fallet. Jag kommer att fortlöpande uppdatera denna sida när någonting nytt inträffar.


SENASTE NYTT!

010620 Efter mailkontakt med "Arne" tror jag inte han ligger bakom
010618 Jag skriver ett svar till "Arne".
010617 "Arne" skickar ett mail till mig.
010616 Två okända personer ringer mitt i natten och frågar om jag är "Alex P".
010611 Jag gör utskrifter av "Arnes" inlägg och lämnar in till polisen.
010529 Björn Björkqvist på NSF besvarar mitt mail
010529 Jag informerar NSF om att "Arne" tycks veta någonting om "Alex P"
010529 "Arne" hävdar i min gästbok att jag är en person som kallas "Alex P".
010528 Jag skickar ut ett mail till vänner och bekanta där jag berättar om "Arne".
010522 "Arnes" första inlägg på anslagstavlan
010521 "Arne" gör sin första antydan i gästboken om att jag inte skulle vara för yttrandefriheten.
010503 Signaturen "Arne" frågar i min gästbok om man som humanist är för yttrandefriheten.


"Arne" är nog inte upphovet till anklagelserna

Efter att ha utbytt några epostmeddelanden med "Arne" tror jag inte längre att det är han som är upphovet till de här anlagelserna. Skönt för dig, tänker kanske någon, men faktum är att det är precis tvärt om!

Eftersom det inte var "Arne" som hittade på det måste det vara någon annan, och det gör det hela rätt skrämmande. Vem är det som vill att extremhögern ska tro att jag är deras värsta pain in the ass just nu - och varför? Antingen är det en högerextremist som på fullaste allvar inbillar sig att jag är "Alex P" - och hur fan kan han ha fått för sig något så idiotiskt - eller så är det någon utan anknytning till extremhögern som medvetet försöker sprida detta hos dem för att de ska göra mig illa.

Vad det än är så känns det helskumt och helknäppt. Den enda med högerextrema böjelser jag kan tänka mig som vill göra mig illa är en typ som brukade husera på Torgets anslagstavlor under pseudonymen "Fylfot" (ett annat ord för hakkors), men efter att ha hört mig för bland folk som vet vem han är tror jag inte det är han heller. Inte för att jag har några högre tankar om den personen, men jag får lita på deras ord. Så vem kan det vara?

Man kunde bara hoppas att någon ville höra av sig med ledtrådar. De som ringde mig mitt i natten lovade maila mig med varifrån de fått uppgifterna, och som jag tolkar "Arne" har även han lovat att be sin källa höra av sig. När man har mage att ringa och störa folk klockan ett på natten tycker man att det minsta de kunde göra vore att höra av sig och tala om varifrån de fått anklagelserna och be om ursäkt!

Jag undrar om ens Kafka skulle kunna skriva ett mer bisarrt drama...


Mitt första svar till "Arne"

Hej,

Nej jag tror inte heller att det var du som ringde mig mitt i natten. Däremot är jag säker på att det är du som är orsaken till att de här personerna ringde och störde mig, genom att du har kablat ut på andra ställen än i min gästbok att jag skulle vara "Alex P". Det är knappast en slump att de här två samtalen kom med fem minuters mellanrum, och dessutom mitt i natten!

Att du nu skriver mail till mig ser jag som en positiv vändning, eftersom det ger intrycket att du inser att du har gjort ett misstag och vill reda ut det. Jag vet inte om det är polisanmälningarna som stör dig, eller om du inser att du anklagar en oskyldig, men det är i alla fall positivt.

Tills du bevisar motsatsen kommer jag trots det att utgå från att du är en psykopat som har fått för sig att jag utgör ett hot mot dig. Dina inlägg följer ju ett tydligt mönster. Det börjar med lite lösa anklagelser utan någon som helst information. Sedan blir du successivt mer och mer precis för att slutligen komma med en direkt anklagelse. Det senaste steget tycks vara att du har gjort en hemsida där du fortsätter att hävda att jag är "Alex P" och där du även lämnar ut mitt telefonnummer och min adress.

Det börjar alltså med en diffus paranoia, och sedan bestämmer du dig för att jag är vänsterextremist. Lite senare kommer du över historien om "Alex P" och får för dig att jag är den skyldige. När jag så polisanmäler dig bestämmer du dig för att hämnas och skriver på hemsidor och i mail att jag är Alex P. Mönstret är ju hur tydligt som helst! Frågan är vilken ditt nästa drag blir. Extremhögern borde ju vid det här laget vara väl medvetna om att jag är oskyldig.

Alla uppgifter jag har sett dig nämna om mig hittills finns på min hemsida, utom en sak. Hur fan vet du att jag ska börja jobba i Helsingborg?

Om det mot förmodan skulle vara så att du är så korkad, naiv och blåägd att du på fullaste allvar tror att jag är "Alex P" på riktigt visar det tydligt vilka jävla idioter det finnns inom extremhögern! Du har aldrig funderat på att kolla upp dina anklagelser och ta reda på om de stämmer innan du börjar hota folk?

Tycker du inte själv det är underligt att någon hävdar att jag är "Alex P" när inte NSF vet vem han är? Så fort du lämnade den där länken till NSF:s sida skrev jag till dem och berättade om saken. Om du är inblandad i den här "ALex P"-historien tror jag de uppskattar all information jag har att komma med.

Ett tredje alternativ, som jag ser som mycket troligt, är att du själv ligger bakom signaturen "Alex P", och nu försöker hitta en syndabock så att ingen ska komma på att det var du.

Självklart reagerar jag kraftigt, och det är ju just för att jag är oskyldig. Den enda som tjänar på polisanmälan är ju den som är intresserad av att sanningen kommer fram, eller hur? Om det vore jag som låg bakom "Alex P", vad skulle jag ha att vinna på att det stod i en polisutredning att han var jag? Det fattar du väl själv att det beror på att jag är oskyldig som jag reagerar så hårt!

Polisanmälningarna ser jag dels som en försäkring - om någon försöker sig på att göra någonting mot mig finns de med och kommer att göra brottet större. Dels kommer de på sikt göra det lättare för mig att bevisa min oskuld. Kanske kommer jag till och med lyckas avslöja vem det är som håller på och anklagar mig för att vara "Alex P". Om anonymiteten försvinner kanske personen i fråga slutar förfölja mig.

De av mina vänner och bekanta som har läst ordväxlingen mellan dig och mig i min gästbok har alla kommit med kommentaren att "Han verkar ju inte riktigt klok, den där 'Arne'!"

Vad som kommer att hända nu är att jag kommer att publicera ditt mail och mitt svar på min hemsida. Två uppgifter kommer jag att utelämna om jag inte får ditt tillstånd att publicera dem, och det är ditt namn och din mailadress. Ditt brev kommer jag även att vidarebefordra till NSF, eftersom de kan tänkas vara intresserade av informationen. I några av de tänkbara scenarion jag uppmålar ovan är det ju du som ligger bakom "Alex P".

Varken jag eller NSF är ju intresserade av att jag ska bli anklagad för en annan persons handlingar. Jag för att jag är oskyldig, och NSF för att de vill ha tag i den riktige förövaren.

/Fredrik Bendz


"Arnes" första E-mail till mig

Hej Fredrik.

Det är jag som är "Arne". Jag har absolut inte ringt till dig mitt i natten och känner ingen som har gjort det heller.
Att folk känner till dig är inte så konstigt eftersom jag fick reda på dig från andra.
Att jag skulle vara "Alex P" är ett patetiskt påstående eftersom jag själv är vad du kallar "högerextremeist" jag har också bra kontakt med de som du inbillar dig har ett någon sorts "underrättelsetjänst". Så nej, de tror inte att "Arne" och "Alex P" är samma snubbe. Tyvärr för din skull antar jag, så du kan inte hota mig med dem. Jag säger inte att du direkt är "Alex P" men du har förmodligen något sorts finger med i det spelet, speciellt misstänkt är det eftersom du reagerar så kraftigt.

MVH
[Namnet har jag tagit bort, Fredriks kommentar]
"Arne"


Två nattliga telefonhot Lördag 16/6

I natt (Lördag 16/6, kl 00:45 resp kl 00:50) fick jag två anonyma telefonsamtal. Den första kallade sig "Jens" från Lund och ville inte säga vilken organisation han tillhörde. Han var mycket artig och korrekt och frågade om jag var Alex P. När jag svarade att det inte var så berättade han att han fått ett mail från en person som hävdade att jag var det. När jag frågade vem som skickat detta mail ville han inte berätta. Vi tackade varandra och lade på luren efter att jag bett honom meddela den här personen att jag inte är Alex P.

Den andra personen sade aldrig sitt namn, och verkade ha svårt att fatta när jag sade till honom att jag inte var Alex P. Han bad mig upprepade gånger att ta bort sidan, vilket naturligtvis inte går eftersom jag inte har med "Alex P" att göra. Han verkade inte känna till "Arne", för när jag nämnde hans namn lät han väldigt förvånad. Enligt den här personen har någon skrivit på en hemsida att jag är "Alex P", och även lämnat ut min adress och mitt telefonnummer.

Det var då jag beslutade mig för att lägga upp denna informationssida om "Alex P". Här kommer jag fortlöpande berätta den fortsatta händelseutvecklingen. De två nattliga samtalen kommer jag naturligtvis att polisanmäla eftersom jag uppfattar dem som hot. Får jag reda på vilken sida det hävdas att jag är "Alex P" kommer jag naturligtvis att polisanmäla även den, för förtal.


Björn Björkqvist på NSF besvarar mitt mail

Hej.

Jag har inga IP-nummer här men jag vidarebefodrar ditt brev till två andra som engagerat sig mera i detta och har IP-nummer och annat sammanställt. Personligen har jag inte utsatts för något från denne Alex, mer än att mitt namn använts som något slags "alibi" för Alex verksamhet. Men han har försökt med andra grupper också och dessutom smutskastat en del personer ganska hårt vilket gjort att de är mer intresserade.
Om Du vill så stryker jag ditt namn men jag ser helst att det är med, annars kan jag inte visa dem gästboken eller forumet heller.

Så, innan jag skickar vidare vill jag ha ditt tilsstånd att skicka vidare det. Det är inga galna våldsverkare utan snarare "tangentbordskrigare"

MVH

Björn Björkqvist
NSF / den-svenske.com


Jag skriver till NSF angående "Arne" och "Alex P"

Hej!

För något år sedan, strax efter mordet på Björn Söderberg, skrev jag ett argt brev till Björkqvist. Nu är det inte det saken gäller, utan en person som kallar sig "Arne", som har trakasserat mig på min hemsida, och som har angett en länk till er sida om "Alex P".

Eftersom han har anklagat mig för att vara Alex P kommer jag att polisanmäla honom för förtal. Detta borde föranleda att hans Internetleverantör, Telia, lämnar ut uppgifter om vem som ligger bakom hans IP-adress. De IP-adresser han har skrivit från är 195.252.50, 195.252.60, 62.20.158, 195.252.34, 62.20.254. En sökning på whois visar att alla dessa IP-nummer härrör från Telia.

Jag tänkte att dessa IP-nummer kanske kunde vara samma IP-nummer som hade skrivit i den där gästboken som ni nämner på sidan om Alex P. Eftersom jag nu ska polisanmäla honom för hot och förtal kommer det väl att bli offentlig handling vem som ligger bakom dessa IP-nummer? I så fall har ni här chansen att få den sista pusselbiten i frågan.

Jag kan ju säga direkt att jag avskyr era åsikter - det värsta ämnet jag läste i skolan var Romantiken (som ju i mångt och mycket är samma föreställningsvärld som inom nationalkonservatismen) - men det utesluter ju inte att vi kan samarbeta när det gäller att avslöja en bedragare som hotar oss båda.

Arnes inlägg finns dels i min gästbok, och dels på min anslagstavla:
http://htmlgear.lycos.com/guest/control.guest?u=fbendz&i=1002&a=view
http://users.cgiforme.com/fbendz/cfmboard.html

Jag räknar väl inte direkt med att ni ska försvara mig mot "Arnes" lögner, men eftersom han drog in er är det väl bäst att jag berättar för er om saken.

MVH,
/Fredrik Bendz, Lund


Brev skickat av mig till diverse vänner och bekanta 28/5 2001:

Jag har fått en anklagare på halsen. Det är någon form av högerextremist som har fått för sig att jag är en vänsterextremist som är ute efter honom. Det är knappt så man vet om man ska skratta eller gråta!

Länkar som kan vara användbara för att förstå historien är dessa:

http://www.update.uu.se/~fbendz/ (min hemsida)
http://users.cgiforme.com/fbendz/messages/397.html (anslagstavlan)
http://htmlgear.lycos.com/guest/control.guest?u=fbendz&i=1000&a=view (gästboken)

Det började med ett oskyldigt inlägg i gästboken på min hemsida. Personen kallade sig Arne och uppgav att han kom från Nässjö: "Är man som humanist(1) för yttrandefrihet?" Mitt rätt självklara svar blev följande: "Jag är för yttrandefriheten, men inte för att jag är Humanist. Snarare är jag Humanist för att jag är för yttrandefriheten."

"Arne" svarade då med en följdfråga: "Jag menade inte om humanister är för yttrandefrihet utan om du Fredrik Bendz är för yttrandefrihet? Det är väl inte riktigt så, eller hur???"

Egentligen skulle jag här bara ha svarat "Jo, så är det" så hade väl den saken varit ur världen, men istället försökte jag ge ett mer nyanserat svar. Sådan är jag att jag alltid ska ge en massa bakgrundsinformation och vinklingar till allt. Jag gissar att det hör till min kritiska grundinställning:

"Självklart är jag för yttrandefriheten, men allt har naturligtvis en gräns. Jag är inte oreserverat för någonting, inte ens folks rätt att säga vad som helst. Reklam måste till exempel vara sanningsenlig; där kan man inte åberopa yttrandefriheten. Inte heller om man kommer med rasistiska uttalanden, mobbar någon, medvetet ljuger osv. Rätten att svinga din näve upphör där grannens näsa börjar. Jag misstänker att du läst något argument av mig någonstans, som du inte tyckte att jag hade rätt att yttra? Är du intresserad av att diskutera saken föreslår jag att du flyttar diskussionen från min gästbok till anslagstavlan."

Till saken hör att jag i det här läget inte visste vad saken gällde. Jag trodde att det var en person som läst någon av mina åsikter på nätet där jag kritiserar någon religiös sekt, t.ex Scientologerna, Falun Gong eller Antropsoferna, alternativt att det gällde min kritik av alternativmedicinen. Jag har fått en del kritik för mina åsikter via mail tidigare, men aldrig i gästboken med de här undertonerna. "Arne" följde i alla fall uppmaningen och skrev ett inlägg på anslagstavlan istället:

"Tror man på demokrati så har ALLA rätt att uttala sig, även om det är korkade rasistiska eller vansinniga kommunistiska.
Detta är DEMOKRATI!
'Jag asvkyr det du säger, men jag är beredd att dö för din rätt att säga det' kommer ej ihåg vem som sa det, men det är j-ligt bra.

Tyvärr så är du ju som vi alla vet en stor hycklare, som ej tror på åsiktsfrihet, varken i ord eller handling.
Det är dags att du börjar tänka efter, kanske står du själv egentligen närmre de åsikter du försöker förtrycka?
Arne (Demokrat och politiskt inkorrekt)"

När någon skriver "Demokrat och politiskt inkorrekt" bör man reagera. Med facit på hand fattar jag inte att jag inte gjorde just det, men då funderade jag fortfarande på vad det hela kunde tänkas handla om. Den som kallar sig "politiskt inkorrekt" brukar nämligen med få undantag vara högerextremist. De tycks ha en dragning av att vara "politiskt inkorrekta" istället för att tänka själva. Folk som dras till ideologier eller religioner brukar ha någon slags "böjelse" som gör att de faller för just den läran. När det gäller högerextremister verkar drivkraften vara en önskan att vara utanför och hatad av samhället.

Samma sak gäller för satanisterna enligt min uppfattning, men alla satanister jag har stött på har varit trevliga människor, även om jag tycker deras religion är rätt knasig.

Hur som helst svävade jag fortfarande i den felaktiga tron att Arnes ilska hade att göra med någon åsikt som jag hade uttryckt någonstans. På min hemsida kritiserar jag homeopati(2), kristendom(3), Scientologerna(4), Antroposoferna(5) och Jehovas Vittnen(6). På SvD:s debatt sidor har jag kritiserat miljörörelsen (för osaklig skräckpropaganda), Falun Gong(7) och Scientologerna när jag debatterade där under några veckors tid. Jehovas Vittnen är fredliga, så dem uteslöt jag direkt. Miljörörelsen? Nja, skulle inte tro det! Antroposoferna brukar skriva mail till mig med sin kritik, så dem uteslöt jag också.

Återstod Scientologerna och Falun Gong. Eftersom jag inte vet så mycket om Falun Gong, annat än att deras grundare gjort homofientliga och rasistiska uttalanden, misstänkte jag i det här läget att det var Scientologerna som hade blivit sura.

Jag tänker inte trötta ut eventuella läsare med att publicera alla svarsmål, utan jag kommer att redogöra "kort" (vilket med mig bakom tangentbordet betyder spaltmeter) över innehållet. Den som vill läsa alla inläggen kan gå hit: http://users.cgiforme.com/fbendz/messages/397.html

Eftersom jag fortfarande inte fattade vad saken gällde trodde jag att personen ifråga var ute efter en intellektuell debatt, så jag svarade på engelska eftersom min hemsida är på engelska. För det fick jag höra att jag var patetisk. Likaså var jag patetisk för att jag skrev om lögner och yttrandefrihet. Eftersom jag inte fattade vad han var ute efter försökte jag ju lirka lite med mitt svar, och skrev att man inte hade rätt att medvetet ljuga.

Speciellt nöjd blev jag med mitt svar på det här med att vara politiskt korrekt: "I don't care about correctness at all. If I'm politically correct or not -- so f-ing what? And I don't care about sacred cows and absolute principles either. If democracy is bad, I won't hesitate to criticise that -- politically incorrect or not." Ärligt talat fattar jag inte hur man är funtad om man gör sina ställningstaganden för att vara "politiskt inkorrekt" istället för att göra dem på förnuftsbaserade grunder.

I bakhuvudet tänkte jag att det kunde vara kreationister(8) eller anhängare av någon annan pseudovetenskap(9) som skrev. Speciellt kreationister brukar försöka försvara sig med yttrandefriheten som täckmantel: "Alla har rätt att ha sin åsikt, även om det vetenskapliga etablissemanget tillhör den evolutionistiska religionen". Visst, men bara inte på universitetet, och skriver kreationisterna en bok fylld med halvsanningar och rena lögner för att smutskasta evolutionsteorin har jag all rätt i världen att kritisera detta, och universitetsvärlden har all rätt i världen att exkommunicera författaren.

Här vill jag inflika med ett kul citat av författaren Arthur C Clarke:

"I would defend the liberty of concenting adult creationists to practice whatever intellectual perversions they like in the privacy of their own homes; but it is also necessary to protect the young and innocent."

Den här gången innnehöll inlägget dessutom ett förtäckt hot. Man kan nämligen ange en webadress och namet på den i min anslagstavla, och han hade skrivit http://juta.hus och http://eslöv.apo. Med det försökte han säga "Jag vet att du bor på Jutahusgatan och att du jobbar på apoteket i Eslöv(10)" -- ett rätt patetiskt hot med tanke på att båda dessa uppgifter står på min hemsida, så jag lät bli att ens kommentera det.

Det var då tanken slog mig, "Vad fan, han säger ju ingenting konkret, och alla uppgifter han har om mig har han ju fått från min hemsida!" Tänk om det helt enkelt bara var någon som var ute efter att jävlas? Antingen kunde det vara någon störd person som behöver någon att gräla med, eller också någon som bara var ute efter att driva med mig. Att svara "Arne" kändes lite som att svara busringarna i Hassan.

På samma gång skrev "Arne" nya anklagelser i min gästbok. Tydligen var han tvungen att solka ned den med inlägg trots att jag bett honom hålla diskussionerna till min anslagstavla: "Varför tar du bort inlägg som är kritiska till dig visst, men dock ej olagliga eller hotfulla. Börjar jag kanske närma mig nervpunkten?"

Jag svarade sanningsenligt att jag inte hade tagit bort några inlägg, och att om jag skulle göra det så var det min demokratiska rättighet, precis som en chefredaktör har rätt att refusera inlägg i sin tidning. Det blev några vändor om detta i min gästbok. Arne har tydligen svårt för att fatta!

Till slut började jag undra om Arne var psyksikt störd. En normalt funtad människa skulle väl kunna redogöra för sina anklagelser och dessutom komma med lite bättre bevis om den anklagade nekar till alla brott - men icke! Arne verkade mer intresserad av själva anklagelseakten än att komma fram till en slutsats.

Å andra sidan -- och nu får ni kalla mig fördomsfull om ni vill -- måste man väl vara psykiskt störd för att bli nazist eller fascist? Fick man inte lära sig i skolan att det är fel att se ned på andra människor för vem de är? Och hur kan man medvetet välja en ideologi som är så hatad? Om man försöker argumentera med en nazist (lycka till! säger jag) så tycker jag att det oftast framgår att han är nazist bara för att han tycker det är så himla ballt att vara utanför. Det är knappast någon slump att det bland nazister finns fler mobbingoffer än i samhället i övrigt, och det är knappast någon slump att nazister hade sämre betyg i skolan än andra barn. (Nej, jag ser inte ned på mobbade barn och barn med dåliga betyg, men sambandet finns där, och det är knappast någon slump.)

Arnes paranoia blev värrre och värre. Bland annat påstod han sig ha fått två Epost-virus (så ovanligt då, jag får flera om dagen, för att inte tala om all spam), och naturligtvis var det mitt fel. Hur fan resonerar karl!? Dessutom blev jag anklagad för att registrera och förfölja personer. Fortfarande fattade jag ingenting av vad jag skulle ha gjort. Anklagelserna var lika luddiga och abstrakta som tidigare. En tanke som slog mig var att han kanske fått för sig att Humanisterna registrerade oliktänkande, eller att jag skulle vara medlem i FRI(11).

Till slut fick i alla fall "Arne" ur sig lite mer konkret: "Jag känner mycket väl till dig, och nej jag letade inte upp dig. Utan från säkra källor fick jag reda på att det är du som har terroriserat oss och andra."

Nu blev jag intresserad igen, för om det stämde som han skrev så är det någon som hittar på lögner om mig, men vem och varför? Jag trodde fortfarande på Scientologerna, för man har ju hört om deras metoder.

Vändningen kom när "Arne" äntligen presenterade någonting konkret - en länk till gästboken för någon slags fascist-organisation: http://users.cgiforme.com/fbendz/messages/419.html

"Arne" anklagade mig för att ha skrivit skit där, så jag skrev i deras gästbok och frågade om någon spridit lögner om mig som Arne från Nässjö kunde ha gått på - de visste naturligtvis ingenting, och kände inte ens till mitt namn. Då blev Arne helt paranoid och undrade hur jag kände till att han kom från Nässjö. Det stod naturligtvis i hans egna gästboksinlägg, och berodde inte som han inbillade sig, på att jag kartlagt honom och hans familj.

Till slut verkade det som om Arne hade en konkret anklagelse. Han började dilla om AFA(12) och verkade inbilla sig att jag skulle skicka "lakejer" hem till honom i Nässjö. Jag undrar om han tror på det själv ens en gång!

Ja, och på den vägen är det. Vi får se om Arne tröttnar på att sprida falska anklagelser omkring sig, eller om han hittar på nya lögner. Det ska bli kul att se. Förhoppningsvis ger han upp nu för jag har en vass tunga, och allt han säger kan och kommer att användas mot honom!

----------------------

Liten ordlista

(1) Humanism - Livsåskådning som stammar från upplysningstiden, avvisar övernaturliga förklaringar av verkligheten, och som förespråkar mänskliga rättigheter såsom allmän och lika rösträtt, kvinnors lika rätt i samhället, yttrandefrihet mm.

(2) Homeopati - En sjukdomslära som hävdar att människokroppens självläkande krafter kan stärkas genom att ge ett ämne som framkallar samma symtom som sjukdomen. Ämnet ges i kraftigt utspädda doser, och anses vara effektivare ju fler gånger man utspätt det i en speciell process som kallas "potensiering".

(3) Kristendom - Avser alla läror som kallar sig kristna. Gemensamt är att de tillber guden Jahveh/Jehowah (YHWH i de hebreiska grundtexterna) och att de tror att en person som hette Jesus verkade för 2000 år sedan samt att hans ord var höjden av vishet.

(4) Scientologi - En lära som i korthet hävdar att den onde rymdkejsaren Xenu för flera miljoner miljarder år, timmar, minuter och till och med preciserat i antal sekunder sedan tvingade en massa själar att titta på bio. Dessa själar stängde han sedan in i vulkaner som han sprängde igen med vätebomber. Själarna, så kallade thetaner, rymde sedan ut ur vulkanerna och är orsaken till alla sjukdomar hos mänskligheten. Enda sättet att bli fri från thetaner är att betala dyra pengar till scientologirörelsen så att de kan hjärntvätta dig med hjälp av en billig lögndetektor som kallas E-meter. Är man helt fri från thetaner kan man levitera, hela människor och utföra andra mirakler. John Travolta är "Thetan Clear", men han behöver ändå stuntmen - TROTS att han kan flyga...

(5) Antroposofi - En teosofisk lära som innehåller flera olika teorier om sjukdomar, själens beskaffenhet, astralkroppar och annan så kallar ockult vetenskap. Antroposofernas biodynamiska odling bygger mycket på astrologi, och deras sjukdomslära använder sig bland annat av homeopati(2).

(6) Jehovas Vittnen, JV - En fredlig kristen sekt som har haft fel minst 20-30 gånger om att jorden skulle gå under. Förmodligen får de fel även nästa gång. I JV:s föreställningsvärld ingår att man ska lyda aktoriteter, men bara de aktoriteter som kommer från Gud. Det har inneburit en rad problem för JV, bland annat att organisationen förföljdes av nazisterna, trots fruktlösa försök att förklara att de egentligen stod på samma sida mot judarna. JV är dock ingen politisk rörelse och därför rätt beskedlig.

(7) Falun Gong - En meditationsrörelse som hävdar en i New Age vanlig föreställning att "som man sår får man skörda". Eftersom bland annat homosexualitet är synd (mot naturens lag) kommer samhället att gå under enligt Falun Gong. Lösningen ligger förmodligen i att meditera. Jag har inte läst tillräckligt mycket om sekten än för att kunna redogöra djupare om dem.

(8) Kreationism - Lära som hävdar att Gud (se 3) skapade alla varelser som de ser ut nu, och att ingen utveckling har skett mot nya arter. En del kreationister menar att Gud skapade allt på sex dagar, medan andra med utgångspunkt från "En dag för gud är som tusen år" tror att gud skapade olika saker med tusentals års mellanrum. Gemensamt för kreationister är att de motarbetar evolutionsteorin på grund av att de tycker att den är omoralisk.

(9) Pseudovetenskap - "utsagor som inte är baserade på vetenskap men som framförs på ett sådant sätt att de skall ge intryck av att vara vetenskapligt grundade." (citat Föreningen för Vetenskap och Folkbildning, http://www.folkvett.nu )

(10) Eslöv - Även känd som Sveriges Tråkigaste Stad

(11) FRI, Föreningen Rädda Individen - En organisation som verkar för att hjälpa människor att lämna sekter. FRI har ibland anklagats för att använda otillåtna metoder för att "befria" sektemedlemmar från sina sekter.

(12) AFA, AntiFascistisk Aktion - En vänsterextrem grupp som bekämpar terrorism med terrorism.

/Fredrik


Länkar

Frågor?

Har ni några frågor angående innehållet på denna sida går det bra att ställa dem här: kontaktinfo Tillbaks till Fredrik Bendz Hemsida